Cand ar trebui sa mergem la un medic gastoenterolog

Dr Alecse Valerian Ditoiu , medic gastroenterolog, hepatolog si de boli interne, endoscopie digestivacolonoscopie la Spitalul Fundeni Clinica medicala

Este ingrozitor sa-ti descoperi o boala intr-un stadiu atat de avansat incat sa nu se mai poata face un tratament cu sanse de vindecare. Unul din preceptele medicinii spune ca “este mai usor sa previi decat sa tratezi”.

Pentru ca de multe ori nu stii ce sa previi ca sa nu te imbolnavesti, deci prevenirea multor boli este practic imposibila (cum este cancerul, care are cauza de aparitie practic necunoscuta), este extrem de util sa descoperi boala in stadii incipiente, nu cand este deja complicata.  Sansa de vindecare a cancerului de stomac, colon, rect, etc este mult mai mare  (aproape 90%) daca boala a fost depistata precoce. Cea mai precoce depistare o faci facand un control medical de specialitate inaintea aparitiei simptomelor. Daca diagnosticul cancerului de face cand pacientul are simptome, sansele de vindecare scad foarte mult, iar in unele cazuri practic nu se poate vorbi de vindecare. In concluzie depistarea bolii in stadiul precocea, face posibil tratamentul corect si vindecarea!  Pentru depistarea din timp a unei boli potential grave, este suficient deseori un simplu control medical de rutina competent.
Consultul medical in 5 minute poate furniza informatii medicale medicale utile, dar prezinta riscul evaluarii eronate a simptomelor si analizelor dvs. Vad frecvent la consultatie pacienti care spun “am venit pentru ca am ciroza hepatica, m-am uitat pe net pe site-urile dvs si am exact simptomele de acolo” sau “am hepatita, sunt disperat, mi-am facut analizele si cred ca boala mearga catre ciroza” – si (din fericire) de obicei nu au dreptate, nu au ciroza sau hepatita.. Mai vad des pacienti tratati .. ciudat, sau prea mult ca doza de medicamente si timp de tratament, sau extrem de putin, sau cu”medicamente” ineficiente, sau cu unele mult prea puternice pentru boala si stadiul ei.

Vad destul de des pacienti care vin pentru un control medical preventiv fara sa aiba nici un simptom, si asaeste corect, dar mult mai frecvent consult bolnavi cu urmatoarele probleme de sanatate:

 • Simptome si sindroame abdominale
  • Balonare
  • Dureri abdominale de diferite cauze
  • Diareea
  • Constipatia
  • Scaune cu sange, puroi, paraziti
  • Modificari abdominale gasite la ecografie, laparoscopie, CT  sau RMN

Daca doriti va puteti face o programare

Cabinet de gastroenterologie si endoscopie digestiva , Bucuresti, zona Mihai Bravu- Arena Nationala. Programari penmtru consult sau endoscopie - 021.326.76.61 sau 0764671233; sau non-stop la programaredrditoiu@yahoo.com Dr Ditoiu Alecse Valerian, medic gastroenterolog la Spitalul Fundeni Clinica Medicala

You must be logged in to post a comment.